Ontdek het werkende leven van Canada. Kom werken of stage lopen in Canada! https://www.boerderij.nl/Home/Partner/2021/2/Ontdek-het-werkende-leven-van-Canada-710977E/.

Het seizoen 2023:  Er zijn nog een paar vergunningen binnen de categorieën Working Holiday beschikbaar! 

Als een vergunning is verstrekt, heb je 12 maanden de tijd om hiermee in Canada aan te komen. Vanaf dat moment is de vergunning geactiveerd.

Sieger vertelt: "Mijn grote droom is om zelf een melkveebedrijf op te starten en dat is niet mogelijk in Nederland. In Canada is het ook niet makkelijk maar er zijn wel meer kansen. De overheid heeft bepaalde programma’s waarvoor je je aan kunt melden waardoor je in aanmerking komt voor gratis quotum zodat je op die manier kunt starten. Hier in BC krijg je quotum voor 15 koeien en je moet binnen een jaar zelf quotum voor 15 koeien kunnen kopen en een boerderij hebben om op te starten. Dat is kort gezegd een van de mogelijkheden hier om te starten. Verder vindt ik de manier van leven hier ook veel fijner mensen hier zijn minder gehaast en gestrests. Ten slotte zijn er hier ook minder regels waardoor je net even wat meer kan. Tuurlijk zijn er hier regels en leven zonder regels is ook niet mogelijk maar de regels in Nederland wat landbouw betreft slaan door hier kan je de regels ten minste nog begrijpen.    Ik heb SUSP gevraagd om mij te helpen omdat visum aanvragen vrij ingewikkeld kunnen zijn en ik wilde niet dat ik bij de douane in Nederland of Canada iets niet in orde had waardoor ik Canada niet in kon.   Ik zou anderen dit zeker aanraden! Het is een machtig mooi avontuur! SUSP is erg duidelijk en snel in de communicatie en ze zorgen ervoor dat je met een gerust hart het vliegtuig in kunt op weg naar een prachtig avontuur!"

Denk je er ook over om naar Canada te emigreren? Maar twijfel je nog of dit echt iets voor jou is? Of wil je het land voor langere tijd bezoeken? Kom hier werkervaring opdoen en ervaar het echte leven in Canada zelf! Normaal gesproken laat Canada slechts een beperkt aantal jonge werkenden per jaar toe via het zogenaamde werkvergunningenquotum. Maar, Stichting Uitwisseling heeft via het partnerprogramma met International Rural Exchange (IRE) toegang tot een heel eigen quotum waardoor je, als je door ons wordt geaccepteerd als deelnemer, zeker bent van een vergunning. De werkzaamheden die nodig zijn voor het verkrijgen van een werkvergunning voor Canada vragen specifieke kennis en expertise. Gelukkig heeft Stichting Uitwisseling (SUSP) die kennis in huis. Zo kunnen wij jou helpen bij het op de juiste wijze regelen van de benodigde papieren én zorgen we ervoor dat jij en alle andere deelnemers in Canada door IRE worden begeleid, zodat iedereen goed voorbereid op reis kan. Nieuwsgierig geworden? vraag onze uitgebreide informatie op via outbound@susp.nl

Is een werkvergunning nodig?

Jazeker, je kunt niet naar Canada op basis van een studievisum of Eta (visum vrijwaring)  We hebben gehoord dat dit aan een aantal studenten wordt aangeraden door Canadese  bedrijven en tot onze verbazing, helaas ook een of meer Nederlandse onderwijsinstellingen. Er wordt een een korte cursus in Canada georganiseerd en vervolgens start de stage. Dit is niet legaal. als je wordt betrapt zit jij met de gevolgen.

De regels in Canada zijn streng. Het is belangrijk dat je met de juiste documenten het land bezoekt. Heb je niet de juiste papieren bij je, dan kan dit helaas voor heel wat problemen zorgen:

-        Je loopt het risico direct in bewaring gesteld te worden

-        Je gaat met het eerste vliegtuig weer terug naar Nederland

-        Je persoonlijke gegevens worden opgenomen in een internationale databank (zwarte lijst)

-        Je komt tussen de 5 en 10 jaar Canada niet meer in – zowel zakelijk, als privé

-        Je informatie wordt gedeeld met andere aangesloten landen, zoals Amerika, die vervolgens dezelfde maatregelen hanteren

Ook als je de douane wel passeert met onvolledige papier verblijf je nog steeds illegaal in Canada.  Stel dat je een ongeluk veroorzaakt of krijgt, keert de verzekering wel uit? Loop dit risico niet en regel samen met Stichting Uitwisseling je documenten zorgvuldig en goed.

Hier zit je natuurlijk niet op te wachten als je naar Canada gaat! Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid op reis gaat. Wij helpen jou hier graag bij.

Voor de programma’s waarbinnen wij werken (WH en YP) is geen vertegenwoordiging door een consultant nodig.  WH en YP zijn geen visum producten. Het zijn werkvergunningen. De Nederlandse deelnemers gaan Canada binnen op een visum vrijwaring (de ETA, net zoiets als een ESTA voor de USA). Deze krijgen zij automatisch bij hun werkvergunning. SUSP is de Nederlandse link van IRE, wij zijn de enige organisatie in Nederland die met een Recognized Organization (= RO) in Canada werkt. Hiermee is SUSP voldoende geaccrediteerd.  


Voor Canada hebben we in 2023 de volgende mogelijkheden:

Young Professionals visum (op basis van een quotum)

Working Holiday visum (op basis van een quotum)

de pools van kandidaten waaruit Canada gaat inloten zijn geopend en er zijn nog vergunningen beschikbaar. Wees er snel bij om zoveel mogelijk kans te maken op een vergunning! 

Als een vergunning is verstrekt, heb je 12 maanden de tijd om hiermee in Canada aan te komen. Vanaf dat moment is de vergunning geactiveerd. Weet je dat je in 2023 naar Canada wilt? Regel het dan nu al, zodat je zekerheid hebt! 

of

via onze partner IRE Canada: zij hebben een eigen quotum, er zijn via hen ook adressen beschikbaar en als je zelf een adres hebt gevonden kan dat ook. Zij  hebben ruim voldoende vergunningen beschikbaar voor 2023


Sectoren via IRE:

Landbouw: akkerbouw / gemengde bedrijven akkerbouw met rundvee 

beperkt beschikbaar: Vleesvee (rund) / Melkvee / Gemengd akkerbouw en schapen / Agrihome (werken in het huis gecombineerd met boerderijwerk) 

Zeer beperkt beschikbaar: Varkens / wijnbouw / biologische bedrijven / aardappelteelt

De bedrijven in Canada variëren sterk in grootte en elke provincie heeft zijn eigen gewassen en karakter.
Als je al een adres hebt waar je terecht kunt, kunnen we een werkvergunning voor je aanvragen onder de volgende programma’s:
Young Professional programma of vergunning van IRE. 

 

Algemene voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar - via IRE kunnen bij wijze van uitzondering ook mensen van 34 jaar worden geaccepteerd
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit en bent in het bezit van een geldig Nederlands paspoort
  • Je beschikt over een stageadres of wij zorgen voor een stageadres.
  • Je kunt een recente Verklaring van Goed Gedrag aanleveren. (Je krijgt van ons een aanvraagformulier hiervoor)

Vraag de uitgebreide informatie op via: Outbound@uitwisseling.nl

 

Natuurlijk moet je een goede verzekering hebben voor de gehele duur van je verblijf die zorgkosten, incl., ziekenhuisopname en repatriëring dekt zonder max. bedrag. Een vakantiereisverzekering is niet hetzelfde als een verzekering voor stage/werken in het buitenland. SUSP kan je adviseren hierover en desgewenst een speciale verzekering voor je afsluiten.   #SpecialISIS