Stagelopen in Ierland!

Voor Ierland hebben we de volgende mogelijkheden voor periodes vanaf 3 weken

Sectoren:

Paarden

  • Paardensport: mogelijkheid stage te lopen bij één van de toonaangevende Ierse spring / eventing / dressuurstallen.
  • Ren / drafsport: werken bij de betere Ierse harddraver / renpaarden.
  • Maneges: stagelopen bij het geven van instructie bij een rijschool.
  • Paardenfokkerijen: werken bij één van de vele internationale stoeterijen gevestigd in Ierland.

Veehouderij

  • Melkvee: stageplaatsen op kleine en grotere bedrijven, van 50 tot ongeveer 300 stuks melkvee. Je zult meehelpen met alle aspecten in de veehouderij, van melken, melkput schoonmaken, kalveren voeren, helpen met afkalven, trekkerwerk indien geschikt en eventueel onderhoud op het bedrijf.
  • Vleesvee: deze bedrijven met enkelen honderden stuks vee willen graag een stagiair voor hulp bij het weiden, tellen van het vee, het land onderhouden en het onderhoud van het hekwerk. trekkerwerk indien geschikt, helpen bij werk wat op dat moment nodig is.
  • Varkens: deze stages zijn doorgaans het hele jaar. stages kunnen betrekking hebben op de verzorging en voeding van drachtige en/ of zogende zeugen, fokvarkens en mestvarkens.
  • Kippen: dit zijn toch vaak bedrijven in combinatie met melkvee. er zijn bedrijven met 30.000 kippen, die verzorgd moeten worden. voeren en veterinaire werkzaamheden zullen uitgevoerd moeten worden.

Gemengde bedrijven

Er zijn veel gemengde bedrijven in Ierland te vinden. dit zijn vooral bedrijven met melkkoeien in combinatie met paarden, schapen, kippen, kleinvee en ook akkerbouw. Ook bedrijven met zoog- en vleeskoeien zijn in Ierland te vinden. stageplaatsen zijn beschikbaar afhankelijk van werk en seizoen. de werkzaamheden zijn dan ook divers!

Agri-toerisme

Ierland heeft een goed ontwikkelde agro toerisme industrie. er zijn verschillende stages beschikbaar op agrarische bedrijven die toeristen accommodaties combineren met hun agrarische activiteiten.

Agri-home

Er zijn ook stages beschikbaar in het agri-home programma voornamelijk voor meisjes die geïnteresseerd zijn bij een agrarisch gezin in te gaan wonen. je zult vooral helpen om op de kinderen te passen en werk in en rondom het huis doen.